Vanliga frågor om TANCAN®

 

Vad är TanCan?

TANCAN är en svensktillverkad produktserie för att göra huden effektfullt och naturtroget brun utan UV-strålar och utan skadliga biverkningar. Serien består av både spraytanning på flaska, smidiga våtservetter samt preparerande scrub och fuktgivande aloegelé och förlängande efterbehandligen i form av ett kroppslotion.

Hur går det till?

Med TANCAN BRONZE eller CLEAR sprayar du dig fräscht solbrun när och var som helst, hur ofta och hur mycket som helst.

Hur lång tid tar det att bli sprayad?

Det tar ca 4 minuter att bli sprayad och max 5 minuter att torka, sen är det klart. TANCAN BRONZE innehåller en bronzer som gör dig brun direkt vid applikation, den riktiga färgen utvecklar sig därefter under 4-6 tim.

Behöver man hjälp att bli sprayad?

Nej, men det underlättar att få hjälp av någon, särskilt när man ska göra en helkroppsbehandling. Det går dock lätt att spraya sig själv på ex. ben, ansikte, och bröst. Tack vare flaskans specialgjorda 360° ventil, som gör att du kan spraya med flaskan i alla vinklar, är det lätt att komma åt ex. baksidan av benen själv.

Hur länge varar solbrännan?

TANCAN ger dig en mycket långvarig och hållbar "konstgjord solbränna". Det exklusiva ämnet Erythrulose gör solbrännan jämnare, mer naturlig (ej orange) och betydligt mer hållbar än produkter utan Erythrulose. Hur länge färgen sitter är dock olika från person till person,det beror också på hur ofta man duschar och om man använder sig av in sig med fuktkräm. Räkna med ca 6-10 dagar. Färgen tonas gradvis bort precis som en naturlig solbränna.

Jag har väldigt ljus hy och bränner mig lätt. Kan jag bli brun med TanCan?

Ja, absolut! TanCan fungerar på alla hudtyper. Personer som har lätt för att bli bruna blir i regel också brunare med TanCan än ljushyade personer som brukar ha svårare att få färg. Alla hudtyper kan på så sätt få en naturlig och klädsam färg med TanCan!

Vad är skillnaden mellan TanCan och andra "brun utan sol" produkter?

Det finns främst tre skillnader: 1. Applikationen - du får ett oslagbart resultat med TanCan's fina spraymist jämfört med ex. en kräm, mousse, gel, pumpspray etc. 2. Ingredienserna - TanCan innehåller de mest moderna och exklusiva ingredienserna. Inga tillsatser eller skadliga konserveringsmedel, enbart fina naturliga råvaror som samverkar för att uppnå en djup och jämn färg som håller länge och vårdar huden. 3. Flexibiliteten - TanCan kan användas för hemmabruk, vilket gör det enkelt och smidigt att bli brun när du vill. 

Är det tryggt att använda?

TanCan är helt tryggt och ofarligt att använda! Den aktiva ingrediensen DHA är testad och godkänt av FDA (amerikanska mat- och läkemedelsverket) sedan 1973.

Ska man smeta ut TanCan med händerna?

Nej, det behöver man inte! Det är bara att spraya och låta torka. Du slipper alltså få färgade handflator och ojämn färg på svåråtkomliga ställen.

Luktar det någonting?

TanCan innehåller inga parfymer eller tillsatta doftämnen. Däremot kan själva lösningen lukta "brun-utan-sol" när produkten börjar verka i huden. Hur intensiv lukten är beror helt från person till person.

Vad händer om man andas in sprayen eller får det i ögonen?

Vi rekommenderar att man håller andan och sluter ögonen under tiden man blir sprayad i ansiktet. Skulle man råka få lösningen i ögonen rekommenderar vi att man sköljer ögonen med rikligt med vatten. Råkar man andas in lite lösningen är det inte skadligt men kan kännas obehagligt.

Färgar TanCan håret?

Nej. TanCan skadar eller fläckar inte hår eller ögonbryn i normala fall, men om håret är kraftigt blonderat bör man skydda det för att undvika ev. missfärgning.

Kommer lösningen att färga av sig på kläderna?

Välj gärna mörka löst sittande kläder direkt efter sprayning. TanCan torkar väldigt snabbt in i huden, men eftersom produkten är brunfärgad, kan den i vissa fall färga av sig på kläderna innan du har duschat första gången. Färgen är dock vattenlöslig och fläckar på naturmaterial går bort i normal maskintvätt, man bör undvika mer känsliga material som nylon/silke tills efter att du duschat av dig bronzern.

Kommer jag bli lika brun som bronzern är?

Nej. Den färg som syns direkt är en bronzer. Bronzern är en vattenlöslig brunfärg som egentligen främst är till för att du lätt ska se var du har sprayat någonstans. Eftersom du enkelt kan bättra på om du missat något parti så slipper du några otrevliga överraskningar! Det är alltså inte den färgen som kommer bli din ”solbränna” utan den framträder först efter verkningstiden när bronzern är borttvättad.

Är det svårt att få jämnt?

Nej, det är enkelt att få en jämn solbränna med TanCan. Du behöver inte vara så noga med att bronzern ska bli perfekt jämn när du sprayar, huden tar nämligen bara åt sig en viss mängd ändå så bara du har tagit ordentligt överallt så kommer resultatet att bli jämnt efter att du tvättat av bronzern. Du har därefter fått en naturlig solbränna som håller ungefär en vecka!

Hur många behandlingar räcker en flaska till?

En flaska TanCan innehåller 250 ml och räcker till ca tre helkroppsbehandlingar eller 30-40 ansiktsbehandlingar. Detta är dock beroende på hur tjockt lager man sprayar, en vissa kan få en flaska att räcka till 4 kroppsbehandlingar medan andra kan ta slut på en flaska på en gång... (då har man dock tagit alldeles för mycket)

Kan jag sola när jag använder TanCan?

Ja det går bra. Tänkt dock på att TanCan inte ger dig något skydd mot solen och UV-strålarna, huden är lika känslig som vanligt, fast brunare!

Hur fungerar TanCan om man har pigmentförändringar?

Det är naturligtvis väldigt individuellt, men vi har haft många kunder som har problem med färgskillnader på huden (ex vita fläckar s.k. Vitiligo eller pigmentfläckar) som tycker att TanCan hjälper dem jättebra. Hudfärgen blir mer enhetlig och jämn.

När bör man inte genomföra en behandling?

Även om det inte finns några ingredienser i produkten som förorsakar några negativa reaktioner så rekommenderar vi gravida kvinnor och personer med svåra fall av astma/allergi eller diabetes att rådgöra med läkare först. Diabetiker bör vara försiktiga eftersom DHA är en typ av sockerlösning.

Hör gärna av dig till oss om du har fler frågor om TanCan. Tfn. 031-68 88 00 eller mail@evincecosmetics.com

right